Website Buurtvereniging Zandevelt (c) 2014
De zandmelder Home Wie zijn wij Contact Verslagen Prikbord Foto's Filmpjes Nederwerk embassy Lid worden Spelweek 2023
Buurtvereniging Zandeveld plaatste onlangs een oproep voor een jeugd darttoernooi, de Nederwerk Embassy. De belangstelling was groot onder de leden maar ook niet leden melden zich aan, waaronder een aantal spelers uit de B7 van FC ’s-Gravenzande. In no time waren alle inschrijfplekken vergeven. De eerste avond was eind januari in de John F. Kennedyschool.  De groep werd in twee leeftijdscategorieën verdeeld waarna de eerste pijlen richting het dartbord werden gelanceerd. De sfeer alsmede het fanatisme zaten er direct goed in. Om de spanning erin te houden, waren er in de pauze bonuspunten te vergaren middels het bullwerpen. Na de eerste avond wisten de deelnemers precies waar ze stonden en werden er al selfies met de wisselbokalen gemaakt.
Nederwerk Embassy : het darttoernooi van Buurtvereniging Zandevelt
Afgelopen vrijdagavond was de finale avond. Wijzend naar de beker en zichzelf op de borst kloppend komen diverse deelnemers binnen. Er wordt zelf gevraagd waarom er nog geen naam op de wisselbokaal staat. Deze opmerking wordt keihard lachend weggewuifd door de overige uitdagers. De druk ligt dan wel hoog, daar is echter weinig van te merken. Het sleutelwoord vanavond is genieten. En onlangs het vrij grote leeftijdsverschil gaan tiener en puber super met elkaar om. Dankzij de dames van de buurtvereniging is er genoeg aan versnaperingen hetgeen leuke taferelen oplevert. Nadat iemand een bittergarnituurtje heeft verorberd en hierop zijn doel mist roept ie verontwaardigd:” Dat komt door die vette hap, de pijl glipte uit mijn vingers.” Een lachsalvo is het gevolg. Ook al worden keer op keer de tussenstanden bekeken en wordt er druk gerekend, de organisatie heeft nog een laatste troef in handen. Als extra bonus moet er in het vak van de 16 worden gegooid en dat levert 10 punten op. Dit biedt perspectief voor de deelnemers die wat lager in rang staan.
Terwijl de laatste hapjes gretig worden weggewerkt is de jury druk bezig met het bepalen van de einduitslag. Bij de jeugd tot en met 14 jaar is de winnaar Christaan Kind, tweede plaats is voor Willem Krijgsman en Tom Slootweg is een goede derde. Bij de ‘mannen’ tot en met 16 jaar is Daan ‘ik zei het toch!’ Prins de trotse winnaar van de Wisselbokaal, Ben Slootweg heeft zich naar de tweede plek gegooid en Koen Vermeer mag de derde plaats bijschrijven op zijn cv. De overige giganten kregen allemaal een medaille. Medio oktober mogen de titelhouders hun wisselbokaal verdedigen want dan volgt er weer een Nederwerk-Embassy!!!
Nederwerk embassy